Tenerife Bezienswaardigheden


San Cristobal

San Cristobal de la Laguna ligt aan de noordkust van Tenerife en is beter bekend als La Laguna. Van oorsprong was La Laguna de hoofdstad van Tenerife. Het heeft een prachtig behouden stadscentrum wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. San Cristobal is nog steeds het culturele en religieuze centrum van Tenerife. Je vindt er de Universiteit van de Canarische Eilanden, het Salazar (de zetel van de bisschop van het bisdom Tenerife) en de kathedraal de Nuestra Señora de Los Remedios (:Santa Iglesia Catedral). Andere bezienwaardigheden in La Laguna zijn: de Plaza del Adelantado, het gemeentehuis, het Nava paleis, de kerk van Santo Domingo, het klooster van Santa Catalina, de kerk Matriz de la Concepcion en het klooster van San Agustin.


La Orotava

De stad La Orotava ligt aan de noordelijke kust van Tenerife, vijf kilometer ten oosten van Puerto de la Cruz. La Orotva is een bijzonder autenthieke plaats op het eiland Tenerife, waar de huizen nog de typische Canarische patios en houten balkons hebben. Het oude centrum van La Ortava bevat vele monumentale gebouwen waaronder het oude gemeentehuis, herenhuizen en kerk.
De vallei La Orotava is bijzonder groen en vruchtbaar. Hier vind je vele bananenplatages en wijngaarden aan de voet van de vulkaan Pico del Teide. Deze vallei biedt goede wandelmogelijkheden.


Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland en de provincie Tenerife. In de stad zijn de belangrijkste politieke organen van de Canarische Eilanden gevestigd.
Het middelpunt van de stad is het plein Plaza d' Espana. Van hieruit loop je naar de diverse winkelstraten, winkelcentra, restaurants en bars. Ook heeft Santa Cruz diverse parken, een oude vesting en meerdere musea, waaronder het Archeologisch Museum en het Museum voor Fijne Kunsten.
De haven van Santa Cruz is niet alleen belangrijke voor de export van de vele producten van Canarische Eilanden, zoals bananen, groenten en wijn. Het is ook een belangrijk doorvoerhaven voor Europa en Zuid Amerika en leggen hier vele cruiseschepen aan.


Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is een van de belangrijkste toeristische plaatsen van Tenerife en ligt aan de noordkust van Tenerife in de vallei La Ortava. Je kunt er een bezoek brengen aan Loro Parque (papegaaienshow) en de botanische tuin. Maar ook door de stad slenteren en shoppen.


De botanische tuin van Puerto de la Cruz

De botanische tuin (Jardin de Aclimatacion de La Orotava) is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Tenerife. In de loop der tijd heeft de tuin al vele natuurgeleerden en schilders aangetrokken.
In 1788 is de tuin in opdracht van de Spaanse Koning Karel III aangelegd om tropische planten uit Latijns Amerika hier te laten wennen aan het Spaanse klimaat voordat ze in de parken en tuinen van het Koninklijke hof werden geplant.


Loro Parque

Het park Loro ligt in de buurt van Puerto de la Cruz aan de noordkant van Tenerife en heeft een grote verzameling vogels, zoogdieren en vissen. Het park is met name bekend om de vele soorten papagaaien en kakatoes, maar heeft ook een grote kolonie pinguines, gorrila's, chimpansees en Bengaalse tijgers. Daarnaast worden er diverse shows gegeven met orka's, zeeleeuwen en dolfijnen. Tot slot kunnen in het aquarium met Shark Tunnel de prachtige onderwaterwereld en haaien bewonderen.


Siam Parque

Siam Parque is een grote waterpark gebouwd in Thaise stijl en ligt in de buurt van Costa Adeje. Het park heeft zwembaden, glijbanen watervallen, stranden en bars. Het waterpretpark is een groot avontuur en zeer geschikt voor een bezoek met het gehele gezin.


Aquapark

Aquapark is eveneens een waterpretpark en ligt bij de badplaats Playa de las Americas. Dit park heeft naast de vele waterattracties en glijbanen ook een dolfinarium.


National Parc del Teide

Het park dankt haar naam aan de vulkaan El Teide, dat met een hoogte van 3718 meter de hoogste berg van Spanje is. Het park is sinds 2007 opgenomen in het werelderfgoedlijst van Unesco.
Nationaal Park del Teide


Los Gigantos
Los Gigantos en de rotsen aan de kust van TenerifeLos Gigantes

Los Gigantes is een dorp aan de westkust van Tenerife. Lost Gigantes heeft haar naam te danken aan reusachtige rotsformaties die ten noorden van het dorp aan de kust liggen. De steile kliffen hebben een hoogte van 500 tot 800 meter en zijn zeer indrukwekkend om te zien.
Los Gigantos heeft een zeejachthaven en een boulevard met restaurants en winkeltjes.


Piramide van Guimar Tenerife
De piramide van Guimar op Tenerife


De piramides van Guimar

De Piramides van Guimar liggen aan de oostkust van Tenerife bij het plaatsje Guimar. Volgens onderzoekers zijn deze piramides in de 19e eeuw gebouwd door de boeren met de stenen die zij tijdens het ploegen hadden gevonden.
Er zouden vroeger meer piramides op Tenerife hebben gestaan maar deze zijn in de loop van de tijd afgebroken om te gebruiken als bouwmateriaal.
Volgens de onderzoeker Thor Heyerdahl zijn de piramides gebouwd met een link naar de zomerwende en hebben ze een grotere betekenis dan in het algemeen wordt gedacht.
Piramides van GuimarLa Gomera

Vanuit Los Christianos kun je een excursie ondernemen naar het eiland La Gomera.
In de hoofdstad San Sebastian staat het huis waar Christoffel Columbus verbleef voordat hij in 1492 de grote overtocht maakte naar Amerika.
Op het eiland kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende rotsformaties, Vallehermoso en het Nationale Park Garajonay. Dit park behoort sinds 1986 tot het werelderfgoed van de Unesco.
La Gomera is met name bekend om de zeer oude traditie van de fluittaal Silbo. Hiermee zijn de bewoners in staat om op grote afstand in de bergen en valleien met elkaar te communiceren.