Tenerife informatie


Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt ten westen van Marokko in de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife. Santa Cruz ligt in het noorden van Tenerife. De provincie Tenerife bestaat uit de vier eilanden Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro.
De naam "Tenerife" betekent "de Witte Berg". Deze naam verwijst naar de vulkaan de Pico del Teide. De vulkaan Pico del Teide domineert namelijk het landschap van Tenerife en met een hoogte van 3.718 meter is Pico del Teide de hoogste berg van Spanje.

Pico del Teide verdeelt het eiland Tenerife in twee verschillende klimaatzones, namelijk het zonnige, droge zuiden en het meer bewolkte en vochtige noorden. In het zonnige zuiden van Tenerife liggen de toeristische plaatsen Playa de Las Americas, Costa Adeje en Los Cristianos. Deze badplaatsen bieden de toeristen veel faciliteiten als restaurants, bars, disco's, clubs, pretparken en dierentuinen.
Het noorden van Tenerife is meer bewolkt en koeler dan het zuiden, waardoor dit deel van het eiland minder toeristisch is dan het zuiden van Tenerife. In het Noorden van het Tenerife concentreert het toerisme zich uiteindelijk vooral rondom de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.
De belangrijkste luchthaven van Tenerife is vliegveld Reina Sofia. Hier komen bijna alle vakantievluchten naar Tenerife aan. Jaarlijks bezoeken meer dan 5 miljoen toeristen het eiland Tenerife.


het weer en klimaat

Het subtropische klimaat van Tenerife maakt het eiland ook in de winter een erg populaire vakantiebestemming. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden Celcius zijn juli en augustus de warmste maanden van het jaar. In de koudste maanden januari en februari is de gemiddelde temperatuur in Tenerife overdag nog altijd 21 graden Celcius. De zeetemperatuur is in juli tot en met oktober ongeveer 24 graden Celcius, terwijl in de wintermaanden de temperatuur ongeveer 19 graden Celcius is.

Pico del Teide Tenerife
La Laguna del Teide


Bezienswaardigheden en activiteiten op Tenerife

Tenerife is een eiland met donkere lava stranden, een welderige natuur en zeer authentieke dorpen. Bijna de helft van Tenerife bestaat uit beschermd natuurgebied, waaronder het Nationaal Park de Teide. In dit park ligt de vulkaan Pico de Teide. Tenerife is zodoende niet alleen geschikt voor een strandvakantie maar ook ideaal om georganiseerd of met een huurauto te ontdekken.
Vanuit de badplaatsen Las Americas, Costa Adeje en Los Cristianos kun je excursies maken naar de mooiste plekjes van Tenerife. Tenerife wordt 'het eiland van de eeuwige lente' genoemd omdat door het gematigde klimaat van Tenerife je het gehele jaar door kunt genieten van de talloze bezienswaardigheden en attracties van Tenerife.
Naast het lekker luieren op het strand is Tenerife is ook het hele jaar door een ideale bestemming voor het beoefenen van watersporten als duiken, snorkelen, surfen, zeilen, vissen en waterskiën.
In de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife kun je erg goed winkelen en zijn er vele musea te bezoeken. Vanuit Santa Cruz is het mogelijk om met de veerboot naar Las Palmas en Gran Canaria te gaan.

Op Tenerife is een ruime keuze uit vakantie accommodaties, namelijk van vijfsterren hotels, beach resorts tot goedkope appartementen. Daarnaast is er ook een ruim aanbod van landelijk, idyllisch gelegen vakantiehuizen in het binnenland van Tenerife en luxe vakantiehuizen aan het strand van Tenerife.

Tenerife hoogtepuntenSteden en plaatsen in Tenerife

De hoofdstad van Tenerife Santa Cruz is met meer dan 200.000 inwoners de op één na grootste stad van de Canarische Eilanden. Santa Cruz de Tenerife is tevens de belangrijkste haven van Tenerife.
La Laguna heeft 125.000 inwoners en is de tweede stad van de Provincie Tenerife. La Laguna is de voormalige hoofdstad van het eiland maar wel nog steeds het culturele en religeuze hart van Tenerife omdat hier de Universiteit San Fernando en de province's Bishopric zijn gevestigd. De hele stad staat vol met bijzondere monumenten, paleizen en traditionele huizen uit de 17e en 18e eeuw.
Playa de las Americas is een van de grootste en belangrijkste toeristische plaatsen in Zuid Tenerife.
Puerto de la Cruz is de belangrijkste toeristische plaats van Noord Tenerife.
De stad La Orotava ligt op een bananenplantage in de vallei La Orotava. Deze oude stad onderscheidt zich door de monumentale gebouwen van bijzondere architectuur.

Tenerife steden en dorpen
Meer informatie over Tenerife